apk-eindhoven.nl

U zocht:
APK-EINDHOVEN
Home

Dit zijn onze domeinen:

apk-eindhoven
apkkeuring
apkkeuring aalst waalre
apkkeuring acht
apkkeuring afspraak
apkkeuring best
apkkeuring geldrop
apkkeuring heeze leende
apkkeuring helmond
apkkeuring mierlo
apkkeuring nuenen
apkkeuring son breugel
apkkeuring valkenswaard dommelen
apkkeuring veldhoven
apkkeuring zonder afspraak
apk eindhoven
airco eindhoven
apk aalst waalre
apk acht
apk afspraak
apk best
apk geldrop
apk heeze leende
apk mierlo
apk nuenen
apk son breugel
apk valkenswaard dommelen
apk veldhoven
apk zonder afspraak
bayeux
carwash eindhoven
apkkeuring eindhoven
apk helmond

Wij sympathiseren met >>

Terug

Nieuwsartikel Categorie: APK
Nieuwe regels per  1-3-2010

APK asymmetrische band

Met ingang van 1 maart 2010 moet tijdens de APK-keuring aan een personenwagen gecontroleerd worden of asymmetrische banden op de juiste manier gemonteerd zijn.


 

 

In tegenstelling tot een 'richtinggebonden' band is aan een asymmetrische band niet eenvoudig te zien wat de binnen- of buitenkant van de band is. Richtinggebonden banden zijn eenvoudig te herkennen aan het V-vormige profiel, of zijn voorzien van een Rotation-aanduiding. Bij asymmetrische banden is de markering nog verre van uniform.

Asymmetrische banden hebben een binnen- en een buitenkant. Verkeerde montage van de asymmetrische band heeft nadelige gevolgen, waardoor de verkeersveiligheid in gevaar komt. De buitenkant van de asymmetrische band zorgt voor de koersvastheid, terwijl de binnenkant voor grip en afvoer van water en vuil, en aandrijf- en remkrachten zorgt. Het is daarom essentieel dat de band op de juiste manier gemonteerd wordt. Om deze reden moet de montage van de band nu dus tijdens de APK-keuring gecontroleerd worden.

Inspectie of banden in de juiste draairichting gemonteerd zijn, is bij de APK-controle al verplicht sinds 1 mei 2009. Alle APK-keuringsbedrijven zijn per brief op de hoogte gesteld van de aanpassing in de regelgeving. Daarnaast zijn bedrijven ook op de hoogte gesteld via het blad 'APK-keurmeester'